Theaterseizoen 2018-2019 gepresenteerd Theaterseizoen 2018-2019 gepresenteerd

VAN VELDHUIS EN KEMPER TOT ERIC CORTON EN VAN LUCAS VAN MERWIJK TOT AUSTRALIA'S THUNDER FROM DOWN UNDER

Vrijdagavond 11mei presenteerde het team van CC Jan van Besouw het theaterseizoen 2018-2019. Dat gebeurde tijdens twee (nagenoeg uitverkochte) shows, en onder tussen is de online kaartverkoop van start via: www.janvanbesouw.nl. We spraken met de programmeur en directeur Sanna Weustink over het komende theaterseizoen, haar eerste theaterprogrammering!

Sanna, vertel: Hoe was het om voor het eerste een theaterprogrammering te maken?

Best spannend eigenlijk, je hebt natuurlijk je eigen smaak en voorkeur als het op theaterbezoek aankomt maar nu ben ik me toch wat breder gaan oriënteren op wat de inwoners van Goirle en de bezoekers van het CC Jan van Besouw op hun wensenlijstje hebben staan. Met een aantal mensen heb ik gesprekken gevoerd en na de voorstellingen mijn oor te luister gelegd bij het publiek. Om je te verdiepen in alle plannen van de artiesten is een feestje! Tijdrovend, dat wel, maar je komt zoveel getalenteerde artiesten, acteurs en muzikanten tegen en er is zo'n diversiteit in aanbod dat ik daar wel blij van moest worden. Daarnaast had ik een voorkeurslijstje van voorstellingen die ik als favoriet voor het Jan van Besouw had aangemerkt voor ‘18-‘19.

En wat zit er allemaal in de programmering ‘18/'19 van CC Jan van Besouw?

Je kunt wel wat nadruk op muziek en cabaret ontdekken komend seizoen van Eddy Zoey, Angela Groothuizen, The Kik, Clous van Mechelen, Jim van de Zee tot Lucas van Merwijk en met cabaret van Richard Groenendijk, Henry van Loon, Mens 2 Productions, Rob en Emiel, Veldhuis & Kemper tot Javier Guzman. Een voorstelling van de bekende strafpleiter Wim Anker staat in de planning Zijn er ook weer oude vertrouwde namen? Gerard van Maasakkers laat weer van zich horen, een voorstelling van OGHAM maar ook Nasrdin Dchar komt. Nu is hij te zien in een hoofdrol van de tv serie De 12 van Oldenheim, een fantastisch acteur en degene die zijn voorstelling DAD hebben gezien zijn hem vast nog niet vergeten. Maar er zijn veel artisten die wel eens eerder bij ons geweest zijn; Gerard Alderliefste en Cor Bakker, Carel Kraayenhof, Theater van de Klucht, BOeMS, de Wereldband. 

Wat doen jullie voor kinderen en jongeren?

Ook voor kinderen bieden we een aantal voorstellingen, zo komen Rob en Emiel met een matinee voor kinderen vanaf 8 jaar met een show vol magie! De musical Schuld (12+), naar het boek van Mel Wallis de Vries, wordt gespeeld en maandelijks zijn er de filmmiddagen van de Popcornclub.

Gaan weer weer veel Gôols Goud zien?

Zeker! Dat koesteren we, daar zijn we trots op. Om te beginnen van de Koninklijke Harmonie die hun jubileumjaar vieren. Van hun komen er meerdere uitvoeringen in onze theaterzaal komend seizoen. Maar ook het Brabants Senioren orkest zal weer mooie klanken laten horen. De musicals van TAGO en SPOT!Theater zijn hoogtepunten waarvoor heel veel dorpsgenoten en families naar het theater komen en meer dan terecht ook. Als je ziet en hoort wat deze amateurgezelschappen op de planken laten zien mag je dat met recht Gôols Goud noemen. Grandioos als je dat in je vrije tijd ook nog eens "even" laat zien. Niet om over te slaan voor de kinderen in de novembermaand; de Sinterklaas Teejaater Sjoow. En we hebben daarnaast ook nog regelmatig op de zondagmiddag het Jazz Podium in de foyer; de moeite van het bezoeken waard en natuurlijk zijn daar de Kapelconcerten op de zondagochtenden. Daaraan voorafgaand organiseren we Breakfast & Besouw, lekker ontbijten onder de klanken van verschillenden lokale jonge muziek talentjes.

En wat is jouw tip voor het volgens seizoen?

Je ziet het al, ik probeer alles op te noemen maar er is te veel om dat te doen! Een keuze maken lukt vast wel maar probeer ook eens een keer een voorstelling te zien van een artiest of gezelschap dat je nog niet kent. Ik heb het zelf afgelopen jaar ervaren; je wordt zo vaak verrast! De brochure ligt hier in de foyer en op zoveel mogelijk plekken om mee te nemen dus kom langs en neem er 1 mee om thuis te kiezen en kaartjes online te kopen of lekker bij de theaterkassa te bestellen.