Grand café Grand café

Een begrip in Goirle.
Voor wie het nog niet kent: Atelier ‘78 biedt allerlei
activiteiten aan op creatief gebied en doet dit al vele jaren. Zoals de naam al doet vermoeden, hebben in 1978 een aantal mensen de koppen bij elkaar gestoken om alles wat in de gemeente Goirle gebeurde op het gebied van beeldende activiteiten, te bundelen. Beeldend bezig zijn zeer breed opgevat o.a. werken op het platte vlak : schilderen, tekenen, werken in de ruimte: beeldhouwen (boetseren, hakken, keramiek) en werken met textiele materialen o.a. weven. Al deze activiteiten vinden plaats in onze goed geoutilleerde ateliers in het CC Jan van Besouw.

Talent

"Tja, ik weet niet of ik voldoende talent heb…" "Ik zou best willen tekenen of schilderen, maar ja, ik geloof niet dat ik er aanleg voor heb."
"Ik heb nu wat meer vrije tijd gekregen en wil iets doen met m'n handen, maar ik denk niet dat ik dat kan."
"Ik tekende vroeger wel eens wat voor de kinderen maar dat is inmiddels al zo lang geleden... "
"Moet je al goed kunnen tekenen om een teken- of schildercursus te volgen?" Het zijn van die gedachten en vragen die vaak opkomen als mensen er over denken iets creatiefs te gaan doen. Creatieve activiteiten hebben een positief effect op de vitaliteit, de gezondheid en het welzijn van mensen. Het antwoord op die vragen luidt: Atelier'78 helpt je om jezelf te ontwikkelen. Daar leer je iets.
Er zijn deskundige en enthousiaste docenten, er heerst een gezellige sfeer, ieder werkt op zijn niveau.
Voornamer dan talent is ‘er-zin-in hebben'. En zo kan sluimerend talent tot ontwikkeling komen.
Ter kennismaking kun je 2 lessen volgen om je creatieve talenten te ontdekken. Kosten 25 euro.
Het bestuur heet je van harte welkom bij Atelier '78.